RSA 482

RSA 482

Wie
Jongens en meisjes in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. Wij heten Explorers. Dit staat voor het feit dat wij avonturiers zijn die een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid hebben in het invullen van onze eigen opkomsten.
Dit betekend dat wij geen leiding maar begeleiding hebben.

Vanuit vroeger hebben wij nog de naam RSA 482. Dit betekent Rowans (jongens) en Sherpa (meisjes) Afdeling 482.

Wat
Het is de bedoeling dat we zoveel mogelijk zelf regelen, organiseren en uitvoeren.
Wij maken een eigen planning zodat in tweetallen activiteiten bedacht en uitgevoerd worden bij een opkomst. Zo krijg je een gevarieerd programma waarbij we veel verschillende activiteiten doen die we leuk vinden. Dit kan zijn:

– een BBQ
– een Wii-avond
– human tetris
– een sauna bouwen
– route technieken ophalen voor een kamp
– sport en spel
– hiken

Wij doen ook vaak mee aan activiteiten die georganiseerd worden door de regio of Scouting NL. Dit kan een Arnhemse Winterhike (AWH) zijn, lekker een hike lopen en overnachten in de frisheid van januari, een Explorer Chalange of greppeltocht.

In oktober doen wij mee aan de wereld wijde JOTA/JOTI (Jamboree On The Air/ Jamboree On The Internet). We kunnen dan in contact komen met vele andere scouting groepen over de hele wereld met behulp van internet en radiosets. In dit weekend organiseert onze regio een Jotihunt. Dit is een vossenjacht door de hele provincie Gelderland heen van 30 uur. Wij doen hier samen met de stam 2 aan mee. We krijgen via internet opdrachten en puzzels waar dan coördinaten uitkomen waar vossengroepjes rondlopen die we dan moeten gaan spotten met auto’s en fietsen voor punten. Het is altijd een zeer spannend en vermoeiend maar heel gezellig weekend.

Zomerkamp
In de zomervakantie gaan we 10 dagen op kamp met zijn allen. Dit beschouwen we als afsluiting van het jaar. Hier hebben we het hele jaar naartoe gewerkt met zowel klussen als onze zelfstandigheid met organiseren van activiteiten.

Klussen
Jaarlijks doen we met de RSA ook klussen om extra geld te verdienen voor duurdere activiteiten zoals bijvoorbeeld een zomerkamp. Door rommelmarkten te doen, helpen bij de spellenmarkt op koninginnedag, Jantje Beton collecte lopen, scoutingloten verkopen enz.

Waar & wanneer
Elke vrijdagavond van 21.00 tot 23.00 uur komen we bij elkaar op de Steenen Camer. Hierna is het programma afgelopen en mag iedereen naar huis.
Je mag ook nog even blijven tot 23.30 u om gezellig wat aan de bar te drinken.

De begeleiding
De begeleiding heeft hoofdzakelijk een adviserende en sturende rol. Zij zijn echter ten alle tijden eindverantwoordelijk voor het totale gebeuren binnen de RSA.

Wat moet je nog meer weten
Ook belangrijk voor de Explorers. Als je 16 jaar bent mag je hulpkader worden bij een van de drie jongste speltakken. Samen met het verantwoordelijk kader draai je dan de programma’s voor de Bevers, Kabouters of Welpen. Zo kan je uitvinden of jij later ook leiding wilt worden en aan welke speltak.

Contact
Als je een paar weken bij de Explorers hebt gekeken en meegedraaid kan je beslissen of je geïnstalleerd wilt worden. Lijkt het jou ook iets om lid te worden van onze Explorers groep, neem dan contact op met onze begeleiding om gezellig langs te komen.

Mail naar: rsa482@schutgraaf.nl

Reacties zijn gesloten.