Leiding

 • Kwalificaties
 • Als vrijwilliger bij Scouting vorm je een onmisbare schakel bij de persoonlijke ontwikkeling van meiden en jongens. Daarom is het belangrijk dat je je ook als vrijwilliger blijft ontwikkelen.
  Binnen Scouting Nederland zijn er verschillende kwalificaties ontwikkeld. Hierin zijn diverse competenties beschreven waar jij als leidinggevenden aan moet voldoen.
  Alle leidinggevenden en teamleiders hebben een training gevolgd om deze functie uit te kunnen voeren. Een kwalificatie is een administratieve bevestiging waarmee wordt aangegeven of iemand competent is op een aantal competenties.
  Deze competenties verschillen uiteraard per functie.
 • VOG
 • Alle leidinggevenden van onze Scoutinggroep zijn in het bezit van een VOG.
  VOG staat voor “Verklaring omtrent gedrag”. Dit is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving.
 • Visie doorlopende leerlijn
 • Bij onze scoutinggroep vinden wij het belangrijk dat het spelaanbod en de terugkerende activiteiten op elkaar zijn afgestemd. Dankzij de doorlopende leerlijn werken alle speltakken op hun eigen niveau, aan dezelfde vaardigheden.
  Een voorbeeld hiervan is EHBO of routetechnieken. Bij de bevers zullen zij een start maken met deze vaardigheid, bij de welpen wordt het niveau al iets moeilijker. Vervolgens kunnen de jeugdleden bij de scouts en gidsen steeds meer zelfstandig uitvoeren en wordt de stap om naar de RSA over te gaan kleiner.
  Als leidinggevenden is het fijn als het niveau op elkaar aansluit. Zo weten wij wat er bij de volgende speltak van de kinderen wordt verwacht.
  Ons doel is om het spel – en activiteitenaanbod voor ieder jeugdlid toegankelijk, haalbaar en uitdagend te houden.

Reacties zijn gesloten.