Scouts

Scouts

Wie
De scouts is een speltak voor jongens en meisjes tussen de 11 en 15 jaar oud die wel eens iets anders willen dan de hele dag op school zitten of computeren. De speltak telt ongeveer 30 jeugdleden, het is dus een drukke maar zeker ook een gezellige groep scouts. Bij de scouts is er momenteel 5 leiding aanwezig die hun best doen om van elke opkomst iets leuks te maken. De leiding zijn; Marc, Jasper, Gideon, Vianne en Anneke. Dit diverse leidingteam heeft in totaal al meer dan 60 jaar scouting ervaring wat goed van pas komt.

Wat
Bij de scouts besteden we aandacht aan het leren van verschillende scoutingtechnieken. We pionieren, oefenen met tenten opzetten, leren veilig vuur stoken en nog diverse andere technieken, zoals EHBO en routetechnieken, komen voorbij. Daarnaast doen we ook veel spellen zoals bijvoorbeeld levend stratego en Hollandse leeuwen.
Bij de scouts, en scouting in het algemeen, zal samenwerken een groot aspect zijn van de scouting-belevenis. We hebben bij de scouts patrouilles van ongeveer 7 jeugdleden waarin veel samen wordt gedaan, zoals een tent opzetten bij een kamp of een teamspel. Daarnaast zullen er ook dingen zelfstandig gedaan worden, zoals bijvoorbeeld het behalen van een insigne.
Naast de reguliere opkomsten gaan we met de scouts ook op kamp. We organiseren weekendkampen waar de eerder geleerde technieken bij te pas komen. Elk jaar hebben we ook een zomerkamp van een week in de zomervakantie. Tijdens dit kamp komen de geleerde vaardigheden echt goed tot hun recht, en daarnaast gaan we tijdens het zomerkamp leuke dingen doen waar tijdens de opkomst vaak geen tijd voor is.

Waar & wanneer
De opkomsten van de scouts zijn op vrijdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur. De meeste opkomsten zullen in en om de blokhut, de Steenen Camer, plaatsvinden. In de zomer zullen de opkomsten vooral buiten zijn, denk daarbij aan Meinerswijk of de Rijkerswoerdse Plassen. In de winter vinden de opkomsten meer binnen in de Steenen Camer plaats.

Contact
Lijkt scouting jou heel leuk en ben je tussen de 11 en 15 jaar oud, neem dan contact met ons op via scouts@schutgraaf.nl*
*Momenteel is er een wachtlijst bij de scouts.

Reacties zijn gesloten.